RO

GÂNDIȚI LA EPILARE CU LASER? IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI.

Părul nedorit de pe față și corp poate influența felul în care ne simțim, interacțiunile noastre sociale și ce purtăm.
Cele mai populare opțiuni pentru mascarea și înlăturarea părului nedorit sunt: epilarea cu pințet, bărbieritul, descolorarea, utilizarea cremelor și epilarea cu ceară.

Opțiunile pe termen lung pentru înlăturarea părului sunt electroepilarea (în care se utilizează curent electric pentru distrugerea individuală a foliculilor de păr) și EPILAREA CU LASER.

Deci, ce este epilarea cu laser? Ce rezultate se pot obține? Și care sunt efectele secundare?

Cum funcționează epilarea cu laser? Mecanismul de acțiune Procedura se bazează pe principiul fototermolizei selective. Pentru a obține efectul de epilare, este necesar să se distrugă keratinocitele firului de păr și celulele stem. Melanina reprezintă țesutul-țintă (cromoforul) pentru procedurile de epilare cu laser. Căldura pe care melanina o emană în țesuturile înconjurătoare distruge și celulele stem, asigurând astfel efectul de epilare. Prin urmare, acesta este un efect termic asupra zonei de creștere a foliculului de păr aflat în faza de creștere activă.
Laserele emit lumină de o anumită lungime de undă și de o anumită culoare. Atunci când lumina este aplicată pe piele, energia luminii este transferată pigmentului pielii și părului - melaninei.

Dar pentru a elimina definitiv părul și a reduce la minimum deteriorarea țesuturilor înconjurătoare, laserul trebuie direcționat spre anumite celule. Acestea sunt celulele stem ale foliculului de păr, care se găsesc în partea părului cunoscută sub numele de „bulb pilosebacee”.

Deoarece suprafața pielii conține, de asemenea, melanină, pe care dorim să o protejăm de daune, înainte de procedură trebuie să vă radeți părul de pe zona tratată.

Puteți afla mai multe despre principiul epilării cu laser în articolul nostru (legătură către articolul "laser, laser - ești puternic").
Va elimina părul definitiv? Epilarea cu laser poate duce la o reducere permanentă a densității părului sau la eliminarea definitivă a părului nedorit.

Reducerea permanentă a densității părului înseamnă că unele fire de păr vor reîncepe să crească după un curs de terapie, iar pacienții vor avea nevoie de tratamente laser permanente.

Eliminarea completă înseamnă că niciun fir de păr din zona tratată nu va mai crește după un singur curs de epilare cu laser.
Factorii care determină dacă părul este eliminat definitiv sau doar densitatea lui este redusă includ:
  • Culoarea și grosimea părului tratat
  • Culoarea pielii pacientului
  • Tipul și calitatea laserului utilizat
  • Competența și pregătirea specialistului
  • Fundalul hormonal

Câte sesiuni îmi vor fi necesare? Numărul de sesiuni de care veți avea nevoie depinde de tipul dumneavoastră de piele conform clasificării Fitzpatrick. Aici, pielea dumneavoastră este clasificată în funcție de culoare, sensibilitate la soare și probabilitatea de bronzare.

Piele palidă sau albă ca zăpada. Se ard ușor, rareori se bronzează (tipuri 1 și 2 conform clasificării Fitzpatrick). (aici link către fototipuri conform Fitzpatrick) Persoanele cu păr întunecat pot obține, de obicei, rezultate excelente în 4-6 sesiuni la intervale de 4-6 săptămâni. Persoanelor cu păr blond îi sunt necesare mai multe sesiuni - aproximativ 8-12.

Despre ce efecte secundare sau complicații ar trebui să știu? Înainte de procedură, veți primi ochelari de protecție speciali - nu trebuie să îi scoateți pe parcursul întregii sesiuni. Acest lucru este necesar pentru a vă proteja ochii de razele laser care se dispersează.

Pe parcursul procedurii, veți simți mici furnicături, căldură. Înainte de începerea procedurii, manipula este răcită. Procedura se desfășoară în condiții maxime de confort. Nu ar trebui să fie prea cald! Dacă simțiți disconfort, informați imediat specialistul.
După procedură, pielea dumneavoastră poate simți o ușoară arsură, pot apărea roșeață, ca și cum ați fi stat prea mult la soare, aceasta este o reacție normală. După procedură, aplicăm pe toate zonele spuma „Panthenol”, care ajută la recuperarea rapidă a pielii și la diminuarea tuturor senzațiilor neplăcute.

Dorim, de asemenea, să menționăm efectele secundare grave. Da, ele există, dacă nu respectați toate recomandările înainte de procedură. Aceste efecte secundare sunt: Blistere, Senzație de arsură intensă Pigmentare activă
Ele apar, de obicei:
  1. Dacă nu a trecut suficient timp de la expunerea la soare (10-14 zile)
  2. Parametrii echipamentului laser sunt setați incorect
  3. Dacă pacientul ia medicamente care cresc fotosensibilitatea pielii

Are importanță tipul de laser? Tipul de laser influențează nu numai eficacitatea sa, ci și probabilitatea apariției efectelor secundare.

Laserele potrivite pentru îndepărtarea părului includ: lasere rubin cu impuls lung, lasere alexandrit cu impuls lung, lasere cu diodă cu impuls lung și lasere cu neodim cu impuls lung. Dispozitivele cu impulsuri intense de lumină (IPL) nu sunt dispozitive laser, ci becuri cu flash care emit lumină în mai multe game de lungimi de undă simultan. Ele funcționează similar cu laserele, dar sunt mai puțin eficiente.

Pentru a reduce la minimum riscul de deteriorare a celulelor care produc melanină la suprafața pielii, alegerea laserului și modalitatea de utilizare a acestuia pot fi adaptate în funcție de tipul dumneavoastră de piele.
Persoanele cu piele deschisă la culoare și păr întunecat pot utiliza un dispozitiv IPL, un laser alexandrit sau un laser cu diodă. Persoanele cu piele brună și păr întunecat pot utiliza un laser cu neodim sau cu diodă, iar persoanele cu păr blond sau roșcat pot utiliza un laser cu diodă.

Pentru a controla dispersia căldurii și deteriorarea nedorită a țesuturilor, se utilizează impulsuri laser scurte. Energia laserului este, de asemenea, reglată: ea trebuie să fie suficient de mare pentru a deteriora celulele bulboase, dar nu atât de mare încât să provoace dureri sau arsuri.

În contrast, laserele medicale trebuie înregistrate la organismele de reglementare guvernamentale, cum ar fi Autoritatea pentru Produse Terapeutice. Există, de asemenea, reglementări naționale și de stat referitoare la instituția în care se utilizează laserul, cerințe obligatorii de instruire în tehnologia siguranței laser, precum și calificarea și licențierea de stat a operatorilor de laser.
În studio-ul de epilare cu laser „Marisabel” se utilizează doar echipamente licențiate. Toți specialiștii noștri au studii medicale, experiență de m
Rețelele noastre de socializare:
© 2025 “Marisabel” Toate drepturile sunt rezervate.
Contacte
Informații juridice
Orașul Chișinău, strada Albișoara, nr. 4, CC Atrium

marisabel.moldova@gmail.com

+(373) 612 2-88-28
«S.R.L» ATLAN HANDELS
1019600004764
Cotovscaia T.

Politica de confidențialitate

Site-ul a fost dezvoltat: @timur_rahat
Harta site-ului
Made on
Tilda